S2M

CTP Advanced Materials GmbH

Het bedrijf CTP Advanced Materials GmbH is voornamelijk actief op het gebied van harsontwikkeling en distributie van epoxyharssystemen voor vezelcomposiettoepassingen, mineraalgieten en gietharstoepassingen.

De ontwikkeling van epoxyharsen voor composiettoepassingen, gelcoatings en coatings is een van de belangrijkste competenties van CTP Advanced Materials. 

De medewerkers van CTP Advanced Materials hebben jarenlange ervaring in de ontwikkeling en formulering van epoxysystemen en de toepassing ervan.

Waarom hebben u en uw organisatie deelgenomen aan het INTERREG VA-project S2M?

CTP AM wil een succesvolle leverancier zijn van producten op basis van epoxy voor composieten en elektrogieten op de Europese markt. Netwerken met nieuwe bedrijven, vooral in grensregio's, is hiervoor essentieel.

Wat heeft het project opgeleverd?

Door deel te nemen aan het S2M-project heeft CTP Advanced Materials haar netwerk in de Euregio kunnen uitbreiden. Een reparatiesysteem voor een fabrikant van rotorbladen werd met succes op de markt gebracht. Het project maakte het ook mogelijk om een nieuw proces te ontwikkelen voor het repareren van membraandraden met behulp van harsinjectie.

Welke faciliteiten, zoals laboratoria, heeft uw organisatie die nodig zijn op het gebied van oppervlakte- en membraantechnologie?

CTP Advanced Materials beschikt over een applicatielaboratorium voor de karakterisering van harssystemen.

Welke maatschappelijke uitdagingen zijn belangrijk voor uw organisatie?

Maatschappelijke uitdagingen zoals veilige, schone en efficiënte energieopwekking zijn voor CTP Advanced Materials net zo belangrijk als een efficiënt gebruik van hulpbronnen en klimaatbescherming. In de toekomst willen we hier een bijdrage aan leveren door onderzoek te doen op het gebied van lichtgewichtconstructie en recyclebare kunststoffen in samenwerking met bedrijven en universiteiten in de regio.

Hoe ziet uw organisatie de toekomst in oppervlakte-/membraantechnologie?

CTP Advanced Materials verwacht ook in de toekomst tal van innovaties op het gebied van oppervlakte- en membraantechnologie en volgt daarom met grote belangstelling de ontwikkelingen binnen deze domeinen.

Hoe was de grensoverschrijdende samenwerking in het kader van het S2M-project?

De samenwerking in het kader van het S2M-project verliep soepel dankzij de goede ondersteuning van de hoofdpartner Netzwerk Oberfläche NRW.

Hoe kenmerkt u de werkwijze en cultuur van uw organisatie.

Een aan de markt- en klantwensen aangepast productassortiment, flexibiliteit in productie en logistiek en een intensieve samenwerking met de klant vanaf het eerste advies tot en met de lopende zakelijke transactie zijn essentiële onderdelen van onze organisatie.

Hoe is de samenwerking met partners verlopen?

In het kader van het S2M-project hadden we de mogelijkheid om veel nieuwe contacten te leggen en nieuwe marktbehoeften te identificeren. De samenwerking met de universiteiten is opnieuw succesvol gebleken. Vanwege de verschillende invalshoeken kunnen samen innovatieve oplossingen worden ontwikkeld.